News

THE SNOW GOOSE
ADVANCED SIT-PIT VOORUITGESCHOVEN ZITKUIP
THE BUILDING OF
NEW ATELIER
new: SOUNDBOX-PAVILION, animation
SIMEON TEN HOLT
OEROL 2012
SPRING 2012, new: TREETENTS/TRANENDREEF
TREETENT in collection LAUMEIER SCULPTURE PARC
AUTUMN 2011, new: SOLOforYOU-PIANOPAVILION
OBSERVATORIUM VAN HET MENSELIJK GEDRAG
new: BIKE-BRIDGE-PAVILION
UNE MICROSOCIÉTÉ : LES TENTES DE
SOUQ-MODULE, animation
RECITAL-PAVILION,animation

OEROL 2012

15-24 june 2012

Dré Wapenaars works at OEROL festival:

Expedition New Schittrum.

In the spirit of Schittrum, once a small village close to Halfweg but now buried under layers of sand, a new village will appear close to Kaap Hoorn. An intimate society, shaped around the iconic tent sculptures by Studio Dré Wapenaar. Wapenaars work, a combination of architecture and design, will come to life by a daily programme of literature, music, art and recital.

EXPEDITIE NIEUW SCHITTRUM

11:00 - doorlopend tot 17.00 - entreeband
Oost - Kaap Hoorn - Nederlands - AL
Schittrum, ooit een kleine nederzetting van een paar huizen vlakbij Halfweg, werd in de eerste helft van de negentiende eeuw verlaten en uiteindelijk bedolven onder de duinen. Nu, twee eeuwen later, spoelt er een Nieuw Schittrum aan bij Kaap Hoorn.

Aan de horizon verrijst een maatschappij in het klein: een combinatie van werk van studio Dré Wapenaar, beroemd om de iconisch vormgegeven tenten die balanceren op de scheidslijn tussen beeldhouwkunst en architectuur. De tenten dienen als toevluchtsoorden of ontmoetingsplekken en zijn ontworpen met het praktisch gebruik in het achterhoofd: hoe mensen om de objecten heen bewegen, om elkaar heen draaien en elkaar vervolgens ontmoeten. De getoonde combinatie van tenten in Expeditie Nieuw Schittrum is een unicum en valt samen met de première van Dré’s nieuwste werk, de ‘vooruitgeschoven zitpit’.

Expeditie Nieuw Schittrum is een samensmelting van ontwerp, architectuur, beeldende kunst, muziek en voordracht. In de iconisch vormgegeven tenten is een veelheid aan programma te zien en te beluisteren: nieuwe theaterteksten vinden hun eerste weg naar het publiek door een voordracht van acteurs. Kruisbestuivingen tussen muziek, theater en literatuur laten woorden en klanken neerdwarrelen in je oren.

Een doorlopend programma in de vorm van een wandelroute, waarin poëtische verhalen van schrijvers als Tjitske Jansen, A.L. Snijders en Toon Tellegen worden meegevoerd op de muziek van o.a. Corrie van Binsbergen. Met eigenzinnige bijdragen vanuit Literair productiehuis Wintertuin die klieren met de grenzen tussen poëzie, pop en theater. Kijk voor aanvangstijden en het dagelijkse programma op borden aan de start van de wandeling.


De BankGiro Loterij heeft de productie, presentatie en programmering van dit project mogelijk gemaakt. Met dank aan Literair Productiehuis Wintertuin, Stichting Brokken en Dré Wapenaar.
Site: StudioGloriusVandeVen